Samen Beter Bouwen | Scriptie

Het begint wat ons betreft bij vertrouwd, effectief en plezierig samenwerken. In Nederland werken steeds meer bedrijven in de bouw samen volgens het Bouwteams model. Maar hoe werkt dat in het buitenland?

Saurabh zocht het uit. In opdracht van PRO6 managers onderzocht hij voor zijn afstudeerscriptie de vraag: Hoe kunnen we de samenwerking verbeteren binnen internationale projecten?

Voorafgaand deed Saurabh uitgebreid onderzoek, maar door de beperkte tijd (6 maanden), koos hij er drie. Bouwteam, Alliance en NEC4. De verschillende contractvormen werden getoetst op 14 punten op basis van actuele projecten. Vervolgens heeft hij per contractvorm de belangrijkste vertrekpunten voor een succesvolle samenwerking weergegeven én laten zien hoe deze vertrekpunten door elkaar gebruikt kunnen worden.

De uitkomst is zowel praktisch als verrassend eenvoudig: werk écht samen. Schep een band, bedenk plannen vóór je het contractueel vastlegt en geef regelmatig feedback op de samenwerking. De beoordelingscommissie vond zijn scriptie bovengemiddeld en beoordeelde deze met een 8! Meer dan verdiend en zeer terecht. Gefeliciteerd Saurabh!

Benieuwd naar het hele onderzoek? Dat lees je hier.


Actueel

Blog

Kwalitijd: inzicht in de samenwerking

Een tijd geleden hebben wij het concept ‘Kwalitijd’ geïntroduceerd. Geen typefout, maar een samenvoeging van kwaliteit en tijd. Twee factoren die naar onze mening onmisbaar zijn... lees verder

Blog

Werkweek van: Annette

Terwijl veel collega’s en opdrachtgevers al op vakantie zijn vermaakt Annette zich nog prima op het werk. Afgelopen week was een leuke werkweek met veel afwisseling.... lees verder

Blog

All Hands Meeting Q2

Vrijdag 9 juli had PRO6 managers de tweede All Hands Meeting (AHM) van 2021. Esile en Aimée zijn in februari van dit jaar begonnen met werken... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort