Fietsenstalling Leidseplein

Gemeente Amsterdam

In het verleden kenmerkte het Leidseplein en het Kleine-Gartmanplantsoen zich door de vele fietsen en brommers die er lukraak geplaatst werden. Een idyllisch beeld voor toeristen, maar een beproeving voor de inwoners van Amsterdam. Er was soms gewoon geen doorkomen aan. Dat is met de komst van de ondergrondse fietsenstalling definitief verleden tijd.

De ondergrondse fietsenstalling biedt een veilige en droge plek aan 2.000 fietsen. Dat dit bovengronds ineens een heel ander beeld geef, behoeft geen uitleg natuurlijk. Met alle ruimte die vrij is gekomen, werd door de gemeente besloten het Klein-Gartmanplantsoen flink op te knappen. Meer groen, extra zitruimte en royale ruimte voor alle voetgangers.

Bron: AT5

Rond 2016 kwam dit project op onze radar en eind mei 2021 werd de fietsenstalling officieel geopend. Blijft toch altijd leuk om te zien. De volgende PRO6-ers hebben er een bijdrage aan mogen leveren:

  • Joost Merema | Projectmanager (2016 – start aanbesteding t/m 2018 – omgevingsvergunning en start uitvoering stalling).
  • Yvonne Korver | Begeleiding contract opstellen (2017)
  • Simon Kolkman | Opstellen van het oplever, openstelling en overdrachtplan. (2018)

Wie of wat

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort