Contractmanagement

Contracten zijn het eindresultaat van een gedegen voorbereiding. PRO6 managers beaamt dit volledig. In een omvangrijk project, waarbij meerdere partijen van elkaar afhankelijk zijn is het goed om alles vooraf met elkaar af te spreken en contractueel vast te leggen. Wij beheren deze contracten dan ook gedurende de looptijd van het project. Prettig idee toch? Heeft u een geschil met een van de andere partijen, dan weet u zeker dat u verzekerd bent van het juiste advies.

Contractmanagement is hét fundament van een project. Op basis van een quickscan leggen wij uitsluitend contracten voor die er toe doen. Zo bent u altijd verzekerd van een goed advies.

Wij leveren contractmanagement voor zowel Opdrachtgevers als Opdrachtnemers in infrastructuur, industrie en utiliteit. Wij hebben gedegen kennis en ervaring in toepassing van de traditionele contractvormen zoals bouwteam of RAW bestekken op basis van de UAV'89 / 2012 of opgebouwd middels STABU systematiek. Onze specialiteit is het toepassen van geintegreerde contractvormen. De bekendste zijn contracten op basis van UAV-GC 2005 voor design & construct of engineering & construct. Deze worden met name toegepast in de infrastructuur en utiliteit. Binnen de industriele branche hebben we daarnaast ervaring in de FIDIC Red, Yellow en Silver book EPC contracten. 

Contractmanagement in IPM teams

Wij vervullen de rol van contractmanager in verschillende IPM teams. Dat betekent dat wij als contractmanagers verantwoordelijk zijn in de voorbereidingsfase voor het opstellen van de contractdossiers. In de aanbestedingsfase verzorgen wij zowel de aanbestedingsprocedure als de begeleiding van zogenaamde EMVI commissies. In de uitvoeringsfase begeleiden wij de ontwerp- en bouwfase, en vaak maken we voor het toetsproces gebruik van systeem gerichte contractbeheersing (SCB).

“Als contractmanager begeleid je het project via de band van het contract. Het is een verkeerde aanname om te denken dat het alleen draait om beheersing van de contracten - het gaat tenslotte om het project en hoe de mensen van de betrokken partijen zich daarvoor organiseren.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

PRO6 managers levert de volgende opleidingen, trainingen of ondersteuning voor uw project: 

  • Een Contract Review. Hierbij brengen wij op basis van een quickscan uw contractdossier in beeld. Geschikt voor iedere fase: van voorbereiding op een aanbesteding tot na de gunning.
  • Een contractenbuffet tijdens de voorbereidingsfase. Dit is letterlijk de keuze uit door ons geselecteerde contractvormen die u kunnen helpen bij een aanbesteding. Uiteraard leggen we u alleen de contractvormen voor die voor u van belang zijn.
  • Systeemgerichte contractbeheersing (SCB). Het risicogestuurd beheersen van de uitvoering van uw project.
  • UAV-GC 2005. Wij adviseren opdrachtgevers en opdrachtnemers die een innovatief contract willen aangaan met marktpartijen en dit geïntegreerde contract effectief willen beheersen.
  • Integratie van Kwaliteitsmanagement en Contractmanagement.
Meer weten?
Neem contact op met Joost Merema

"Vanuit vakmanschap en ervaring elkaar verder helpen. Mensen moeten het positieve verschil maken."

Stuur een e-mail +31-610650479

PRO6 managers werkte al samen met: