Systems Engineering

Systems Engineering is een hulpmiddel om uw projecten beter te stroomlijnen. Begeleiding, begrip en werkbare instructies zijn cruciaal voor het slagen van Systems Engineering. Zonder duidelijkheid op werkniveau is het eerder een last dan het gewenste hulpmiddel. De expert van PRO6 managers staat niet centraal in het proces, maar begeleidt ontwerpers, managers, werkvoorbereiders en uitvoerders om Systems Engineering in te zetten als hulpmiddel en als tool om beter projecten te draaien.

“Systems Engineering vertaalt de wensen en eisen binnen een project tot informatie die direct toegankelijk is.”

Verificatie en validatie zijn op zich eenvoudige activiteiten, maar kunnen over het geheel genomen een complex proces worden. Een eenvoudige greep uit een gemiddeld dossier tijdens de tenderfase leert dat er al gauw vele honderden (en soms duizenden) proces- en producteisen zijn, die allemaal geverifieerd moeten worden. De meeste eisen worden gekoppeld aan meerdere objecten en worden vaak in meerdere fases (opnieuw) aangetoond. Zo zijn er al snel vele duizenden verificaties uit te voeren gedurende het project.

PRO6 managers heeft jarenlange ervaring in de toepassing van SE in zowel infrastructuur, industrie en utiliteitsbouw projecten.

Hoe wij dat doen?

  • Wij begeleiden aan de zijde van opdrachtgevers verschillende projectteams in de opzet van klanteisenspecificaties.
  • Wij reviewen vraagspecificaties.
  • Wij werken aan de zijde van opdrachtnemers mee aan het proces. Dit doen we vanaf de inventarisatie van eisen en wensen tot het afronden van een uitvoerbaar en geverifieerd ontwerp.

"De expert van PRO6 managers staat niet centraal in het proces, maar begeleidt ontwerpers, managers, werkvoorbereiders en uitvoerders om Systems Engineering in te zetten als hulpmiddel en als tool om beter projecten te draaien."

Wat kunnen wij voor u betekenen?

In Systems Engineering draait het om het beheerst uitwerken van de wensen en eisen van de Opdrachtgever in een ontwerp van de opdrachtnemer. Deze wensen en eisen worden zo aantoonbaar meegenomen in het project. Zowel het borgen van deze wensen en eisen, als het meekrijgen van het voltallige projectteam is in veel gevallen een mooie uitdaging. Voor PRO6 managers staat vast, dat het succes van Systems Engineering samenvalt met een projectbrede implementatie. Meer weten? Zie hier voor een interview met Harry op 't Ende over zijn visie op SE bij TBI.

Meer weten?
Neem contact op met Camiel de Vries

"Voor mij is de mensenkant erg belangrijk. Alleen met samenwerken krijg je het beste resultaat".

Stuur een e-mail +31-612338851

PRO6 managers werkte al samen met: