Workshop Contractmanagement

Wat zijn nu precies de taken van een contractmanager? En wat is precies zijn of haar rol binnen het team? Het doel van deze workshop is om niet-contractmanagers duidelijkheid te geven over rol en taken van een contractmanager binnen een IPM-team. Dit kunnen beginnende contractmanagers zijn, andere IPM-rolhouders of een team waarin de taakverdeling soms onduidelijk is.

De groep krijgt de mogelijkheid om zelf stellingen en input aan te leveren tijdens de workshop zodat de inhoud zo goed mogelijk aansluit bij de informatiebehoefte die is er is. Deze workshop biedt naast de verschaffing van informatie vooral de ruimte om via verschillende werkvormen met elkaar in gesprek te gaan. Dit omdat mensen informatie waar ze over discussiëren meer dan 3x zo goed onthouden dan informatie die we horen. Als we zelf informatie uitleggen aan anderen is dit zelfs bijna 5x zo effectief!

“De workshop was lekker interactief, hierdoor kon ik veel leren van de ervaringen van anderen.”

Binnen de gemeente Amsterdam was de taak- en rolverdeling ook niet altijd helder. Hierdoor ontstond er soms wrijving binnen het team of tussen het team en de directie. Daarom ontwikkelde PRO6-er Bas Sollie samen met een contractmanager van de gemeente deze workshop. Bas werkt op dagelijkse basis als contractmanager voor verschillende opdrachtgevers en weet daarom als geen ander wat de rol- en taakverdeling van een contractmanager kan zijn.

En dat hij praktijkervaring meeneemt is geen uitzondering. Onze workshops en cursussen worden altijd gegeven door PRO6-ers wiens reguliere werk bestaat uit klussen als projectmanager, contractmanager, en/of projectbeheerser in alle uithoeken van de bouwwereld. Het geven van workshops en cursussen is hiermee niet hun voornaamste werk, maar de ervaringen die ze in de praktijk opdoen zorgen ervoor dat workshops en cursussen die we geven goed aansluiten op de behoefte van het team.

Fijn dat jullie projectervaringen en voorbeelden uit de werkpraktijk hebben gedeeld

Veel beter dan uren theorie aan horen. Met deze workshop leer en hoor je over de theorie in de praktijk met enkele voorbeelden

De workshop Contractmanagement geef handen en voeten aan wat de rol van een contractmanager binnen de organisatie is, wat het team van de contractmanager kan verwachten en welke taken hij of zij uitvoert. Aan het einde van de workshop heeft het team een beter begrip van de taak- en rolverdeling van een contractmanager binnen uw organisatie en meer inzicht in verschillende contractvormen.

De workshop duurt een halve dag en is daarmee perfect te combineren met een gemeenschappelijke lunch of borrel. Dit kan op locatie naar keuze, maar jullie zijn ook meer dan welkom bij ons op kantoor in Amersfoort. Nieuwgierig geworden naar deze workshop en benieuwd wat we voor jouw organisatie zouden kunnen betekenen? Neem contact op met ons!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort