Werkweek van Wolter

Wolter is sinds 2015 projectmanager bij PRO6 managers. Hij neemt je graag mee in zijn werkweek.

Maandag

Ik gebruik maandag om m’n acties af te werken en ik heb vaak een aantal Teams-overleggen. Vandaag hebben we een brainstorm voor een tender waar ik aan werk. Het gaat hierbij om de renovatie van een sluis en de opdrachtgever daagt ons uit om aan te geven hoe wij de samenwerking met hen zien tijdens de ontwerpfase. Concrete en wilde ideeën passeren de revue. De uitdaging zit vooral in ontdekken en inschatten wat past bij deze opdrachtgever.

Dinsdag

Vandaag ben ik bij het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Het IMG is verantwoordelijk voor het herstellen van schade door gaswinning en -opslag in Groningen. Ik ben er net begonnen en ga me richten op het inrichten en uitrollen van een herstelprogramma voor kleine, constructieve maatregelen. Deze maatregelen zijn een aanvulling op het regulier schadeherstel dat nu al plaatsvindt en de grotere constructieve maatregelen aan bijvoorbeeld funderingen. De maatregelen zijn erop gericht om herhaalschade te voorkomen. Vooralsnog is het vooral kennismaken met veel nieuwe collega’s, inlezen én gedachten vormen.

Woensdag

Deze dag brengt me naar Zaltbommel. De gemeente wil een windmolenpark laten realiseren om aan haar ambitie uit de Regionale Energiestrategie (RES) te voldoen. Dit windmolenpark wil de gemeente niet zelf (laten) bouwen, maar zij wil het publieke recht om een windmolenpark te bouwen aanbesteden. Deze ‘maatschappelijke aanbesteding’ is een vrij nieuwe manier om dit soort projecten van de grond te krijgen. Met deze aanbesteding hoeft de gemeente niet zelf te bouwen (en exploiteren), maar heeft zij toch invloed op bijvoorbeeld landschappelijke inpassing, draagvlak en participatie. Het voorkomt bovendien versnippering en losse windmolens in de gemeente. Ook hier ben ik pas recentelijk betrokken. De focus ligt nu op het leren kennen van zowel de gemeentelijke organisatie als de belangrijke stakeholders, het vastleggen van de scope en het schrijven van een plan van aanpak.

Donderdag

Op donderdag heb ik ouderschapsverlof. Als het nodig is en het past in mijn privé plannen heb ik soms een Teams-overleg op donderdag, maar deze donderdag is mijn agenda leeg.

Vrijdag

Op vrijdag werk ik altijd op kantoor in Amersfoort. Dan besteed ik tijd aan werkzaamheden voor PRO6 managers maar werk ik ook nog aan mijn externe opdrachten. Het is fijn om op kantoor te zijn en de aanwezige collega’s te spreken, de gezamenlijke verzorgde lunch aan de grote tafel is altijd erg gezellig. Vandaag staat er onder andere een overleg in de agenda om samen met twee collega’s het programma voor de ‘Vliegende Start’ aan te passen. De Vliegende Start is een introductieprogramma voor nieuwe medewerkers. Hiermee vinden zij snel hun weg bij PRO6 managers, maar leren ze ook veel over de veelzijdigheid aan externe opdrachten die we doen. Erg leuk om voor te bereiden! Na het werk gaan we dit keer met een groepje collega’s op de racefiets een rondje uitwaaien en pizza eten, en dan fris het weekend in.

Bekijk de gerelateerde vacature

Projectmanager

Nieuwsgierig geworden?

Nieuwsgierig geworden naar ons werk? Onze werkwijze? Of simpelweg naar ons? Bel of mail ons, dat vinden we leuk en dan praten we graag met je verder!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort