Herinrichting Bijlmerdreef

Gemeente Amsterdam

De Bijlmerdreef stond niet bepaald bekend als ‘sfeervol’, maar daar moet de komende jaren verandering in komen. ING heeft er een gloednieuw kantoor gebouwd en er zijn meer woningen en winkels bijgekomen. Hoog tijd dus om het beton naar de achtergrond te laten verdwijnen en de ruimte duurzamer, groener en vriendelijker te maken. Bas Sollie is verantwoordelijk voor het opstellen van het bestek en houdt zicht op de werkzaamheden van de aannemers in relatie tot het contract.

Een van de zaken die al zijn uitgevoerd is het aanleggen van een nieuw wegdek. Geen betonnen racebaan meer, maar een duurzame laag waardoor regenwater beter de grond in kan lopen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de korte hoosbuiten waar we sinds de afgelopen jaren regelmatig mee te maken hebben. “Er zijn regenwater infiltratiekratten ingebouwd. Hierdoor kan overtollig regenwater worden opgevangen en bij droogte worden afgegeven aan de grond. Een goed en duurzaam alternatief.”

Bron: Gemeente Amsterdam

Als alles naar tevredenheid verloopt moet de buitenruimte uiterlijk in september 2021 worden opgeleverd. Vervolgens start fase 2. Tijdens deze fase wordt er gewerkt aan bredere voetpaden en meer comfort.

Wie of wat

Gerelateerde cases

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort