Oranje Loper

Gemeente Amsterdam

In opdracht van de Gemeente Amsterdam wordt de komende jaren het Programma Oranje Loper uitgevoerd. Dit programma omvat de vernieuwing van de Nieuwezijds Voorburgwal en de straten en 9 bruggen van Raadhuisstraat tot Mercatorplein. Deze bruggen zijn meer dan 100 jaar oud en in slechte staat. Aangezien het verkeer nu én in de toekomst steeds zwaarder wordt en het verkeer steeds drukker, is het noodzakelijk om deze renovatie uit te voeren.

De bruggen worden versterkt met nieuwe palen en een compleet nieuwe binnenkant. De monumentale buitenkant blijft ongewijzigd als het gaat om het aanzicht, maar natuurlijk worden deze gerestaureerd waar nodig. Nu de overlast toch al een feit is, pakt de Gemeente Amsterdam deze periode ook aan om de straten te herinrichten. Het plan is: meer ruimte voor voetgangers en fietsers, betere tramverbinding en meer groen.

Wij dragen vanaf het begin met een groot team bij aan dit omvangrijke project. Zo is Joost als projectmanager Bruggen & Straten en MT-lid van Programma Oranje Loper dagelijks verantwoordelijk voor de aansturing van het bouwteam en realisatie van het project Bruggen en Straten. Yvonne en Nadine zijn samen verantwoordelijk voor de samenwerking en het contractmanagement Bruggen & Straten. Hun dagelijkse werkzaamheden hebben betrekking op de voorbereiding, aanbesteding bouwteampartners te weten de aannemers, adviseurs en restauratie architecten. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor contractering realisatiecontracten met combinatie PK2.0. Last but not least zijn zijn samenwerkingbegeleider binnen het bouwteam.

Voor het contractmanagement Bouwteam Kabels & Leidingen is Mark aangetrokken. Hij heeft de voorbereiding en aanbesteding met de aannemers voor zijn rekening genomen. Evenals de realisatie van alle contracten. In 2021 is Matthijs aangesloten bij het team. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen, implementeren en evalueren van het calamiteiten- en incidentenplan. Dit doet hij door het organiseren van simulaties en/of oefeningen. Tot slot heeft Aimée samen met Nadine gewerkt aan een bundel met Best Practices van de Oranje Loper.

Wie of wat

Gerelateerde cases

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort