De Entree

Gemeente Amsterdam

Het gebied aan de centrumzijde van station Amsterdam Centraal wordt in de periode van maart 2017 tot april 2023 opnieuw ingericht onder de naam ‘de Entree’. Het stationsplein is auto-vrij geworden, de tramhaltes zijn vernieuwd, de Prins Hendrikkade is opnieuw ingericht, er komen nieuwe aanlegplekken voor de rederijen én op zaterdag 28 januari is de geheel nieuwe fietsenstalling, die onder het water ligt, geopend. Een ambitieus project in het hartje Amsterdam waar allerlei werelden, van tram tot rondvaartboot tot voetganger, samen komen.


De werkzaamheden aan de Entree zijn nog in volle gang, maar omdat het gebied zo groot is, zijn tegelijkertijd inmiddels de eerste delen ook weer in gebruik. Het gehele gebied bestaat uit 10 deelafleveringen, waarvan elke zijn eigen complexiteit kent. In opdracht voor de gemeente Amsterdam hebben Simon en Aimée in de periode van 2021 tot begin 2022 een plan van aanpak en dashboard opgesteld voor de processen van ‘afleveren, ingebruiknemen en opleveren’ (AIO) en ‘openstellen, opleveren en overdragen'(O&O&O). Hier is zowel samenwerking tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer vereist, maar ook tussen de beheerders die allen op hun eigen manier in het gebied moeten gaan werken.

Wie of wat

Gerelateerde cases

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort