Kwalitijd als belangrijkste voorwaarde | Kwalitijd 1

PRO6 managers staat voor ‘Samen Beter Bouwen’. Wij hebben de afgelopen tijd onze projecten en samenwerkingen geanalyseerd. Dit heeft ons een aantal inzichten gegeven waarmee we onze diensten nog beter kunnen invullen. Projectbeheersing is daar één van. Want zeg nou zelf: wie anno 2020 lean en agile (lees: flexibel en adaptief) werkt, heeft een heel andere behoefte als het aankomt op beheersing van projecten dan in de klassieke contracten en opdrachtgever-opdrachtnemer-relaties. Het vraagt meer om inzicht in kwaliteit en planning. En die conclusie heeft geleid tot ‘KWALITIJD’.

Rode draad

KWALITIJD? Ja, je leest het goed. Geen typefout, maar een bewuste samenvoeging van kwaliteit en tijd. Twee onderdelen binnen een project die niet zonder elkaar kunnen. Althans; wanneer je een succesvolle doorloop van het project nastreeft. Nu horen we je denken: Is KWALITIJD een methode? Of een concept? Nee en nee. Het is een overtuiging en komt voort uit onze ‘Samen Beter Bouwen’ ambitie. Als we de meest succesvolle projecten van de afgelopen jaren naast elkaar leggen is de rode draad binnen alle projecten: kwalitatieve diensten leveren binnen de afgesproken tijd. Klinkt logisch? Dat is het ook. Helaas zien we dit binnen de bouw echter nog vaak spaak lopen. Dit heeft te maken met oude gewoontes, keurslijven, overbodige documenten, een gebrek aan communicatie en tijdsdruk. Zonde, want het kan zoveel beter en vooral: leuker!

Voordelen van samenwerking

Wie écht gaat samenwerken, dus niet alleen op papier, zal ervaren dat KWALITIJD op veel manieren voordeel oplevert. Je gaat tijd (en dus geld) besparen, hebt focus op de mijlpalen die er echt toe doen en aandacht voor het borgen van de kwaliteit. Dat dit zal leiden tot minder frustratie, herstelwerkzaamheden en afbreuk van vertrouwen is navenant: afspraken zijn vooraf gemaakt en iedereen focust zich op zijn of haar deel.

Vakmanschap en integriteit

Naast bovengenoemde voordelen, worden projecten veiliger door het richten op KWALITIJD. Er is immers geen noodzaak meer tot overhaaste crash-acties om deadlines te halen. Daarnaast zullen de faalkosten drastisch afnemen als er op tijd wordt geleverd (tijdgebonden kosten) en iedereen tevreden is over de kwaliteit (geen herstelkosten, geen extra toezicht, geen overkill aan kwaliteitscontroles omdat het vertrouwen weg is, etc.). De samenwerking is veel beter want iedereen werkt voorspelbaar en betrouwbaar, waardoor we terug zijn bij de bedoeling: producten ontwerpen en realiseren (focus op het “wat”). Er zal nog maar minimaal behoefte zijn aan proceseisen (het “hoe”), omdat we kunnen vertrouwen op elkaars vakmanschap en integriteit. Wat ons betreft, is dat het hoogst haalbare als we spreken over ‘Samen Beter Bouwen’!

Vertrouwen en gunnen

Tenslotte is daar het aspect van vertrouwen. Een hele belangrijke binnen de wereld van bouw en infra. Het is een wereld van gunnen, vergunningen en details. Binnen alle aspecten komt het aan op vertrouwen. En uiteindelijk is dat precies waar project-KWALITIJD naar streeft.


Actueel

Bureauweekend 2023

Op 6 oktober was het eindelijk zo ver.. het Bureauweekend! Na maanden van plannen maken en voorpret, verzamelden alle PRO6 collega’s én hun partners zich ’s... lees verder

Blog

Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een... lees verder

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort