Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een hele omschakeling. Want, wat is Holacracy eigenlijk? En hoe werkt dat in de praktijk? Allemaal dingen die je ontdekt als nieuwe collega. Heleen, Geert-Jan en Inge, alle drie dit jaar begonnen bij PRO6, vertellen je graag meer over hun start bij PRO6!

Inge, Officemanager sinds januari 2023

Mijn eerste kennismaking met mijn collega’s was gelijk een hele bijzondere; ik mocht in november 2022 mee op lustrumweekend. In de biergarten in Keulen werd ik gelijk met open armen ontvangen en opgenomen in een hele fijne groep collega’s. Een beter welkom kon ik me niet wensen! Aan het werken in een holacratische organisatie moest ik in eerste instantie wennen. In het begin miste ik een manager wel maar inmiddels heb ik mijn weg gevonden en weet ik dat ik altijd bij collega’s terecht kan als ik wil sparren. Naast mijn reguliere taken als Officemanager vervul ik ook een aantal andere rollen binnen de organisatie. Zo ben ik betrokken bij de marketing en ben ik dit jaar zelf medeorganisator van het bureauweekend. Doordat we werken in rollen heb ik de mogelijkheid om me op een andere gebieden te ontwikkelen die niet direct horen bij mijn functie. Daarnaast krijg ik de kans om met andere collega’s samen te werken en dat vind ik echt een toegevoegde waarde van het werken bij PRO6 managers.

Heleen, Contractmanager sinds november 2022

Ook ik viel met mijn neus in de boter toen ik in november vorig jaar begon als contractmanager en meteen mee mocht op bedrijfsweekend naar Keulen. Ontzettend leuk om alle collega’s (én hun partners) eerst zo te leren kennen alvorens aan het werk te gaan.

Het werkt activerend om voor eigen opdrachten verantwoordelijk te zijn. Ondanks deze zelfstandigheid heerst er een grote saamhorigheid. Dit merkte ik meteen toen ik in dienst kwam en overspoeld werd door uitnodigingen om kennis te maken en vragen van collega’s over wat ik graag zou willen doen en hoe ze me daarbij konden helpen. Daarnaast heeft PRO6 het programma Vliegende Start, waarbij nieuwe werknemers in een aantal maanden door collega’s in hun expertise worden onderwezen en zo meteen goed beslagen ten ijs komen. Het starten bij een nieuwe werkgever is altijd wel een beetje lastig, er is nog van alles onbekend over alle werkwijzen en systemen. Bij PRO6 wordt dit opgevangen doordat je meteen een buddy toegewezen krijgt en later zelf een mentor uit zult kiezen. Hiermee heb je een stabiele basis om goed te beginnen en alles te kunnen vragen en bespreken.

Dankzij de holacratische manier van overleggen komen lastige onderwerpen gemakkelijk op tafel en doordat iedereen vanuit zijn rol reageert kan er vrijuit gesproken worden. Ook het doorvoeren van veranderingen vanuit ‘spanningen’ levert een resultaatgerichte manier van interne bedrijfsvoering op. Om na een tijdje zelf rollen in te gaan vullen waar je je kwaliteiten het beste kwijt in kunt is een motiverende manier om je steentje aan het bureau bij te dragen. Al met al is PRO6 een hele fijne en betrokken verzameling van collega’s waar je als nieuwe werknemer op een hartelijke ontvangst kunt rekenen.

Geert-Jan, Projectmanager sinds maart 2023

Het leuke van het werken in een holacratische organisatie is dat je direct invloed hebt op het reilen en zeilen van de organisatie. Je krijgt vanuit de rollen die je in de organisatie wilt vervullen verantwoordelijkheden die je naar eigen inzicht in mag vullen. Naast de voor jou bekende werkzaamheden die je bij je klanten uitvoert als projectmanager, ontwikkel je zo ook op andere gebieden kwaliteiten. Dit is eerst wel even wennen en spannend, maar al gauw leuk en vooral leerzaam.

Wil je meer weten over werken bij PRO6 Managers? Bekijk dan onze vacatures en neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!


Actueel

Bureauweekend 2023

Op 6 oktober was het eindelijk zo ver.. het Bureauweekend! Na maanden van plannen maken en voorpret, verzamelden alle PRO6 collega’s én hun partners zich ’s... lees verder

Blog

Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een... lees verder

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort