Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing en overall projectmanagement. Harry en Wolter zijn twee collega’s die in de rol van projectmanager werken. Harry doet dit aan de kant van aannemers, maar maakt ook uitstapjes naar de kant van de opdrachtgever. Hij werkt het liefst aan projecten die zich afspelen in de industrie en de energiesector. Wolter vindt het vooral leuk om zowel voor opdrachtgevers als opdrachtnemers te werken. “Beide kanten van de tafel blijven zien, mensen dichter bij elkaar brengen en over en weer wat begrip voor elkaar krijgen” is wat hij op die manier kan toevoegen.

Tendermanagement in Zaltbommel

Wolter Scholten is op dit moment projectmanager bij de gemeente Zaltbommel. Hij is daar verantwoordelijk voor de tender voor windenergie. Het gaat hierbij niet om een aanbesteding van een dienst of werk, maar op het publiek recht om een windmolenpark te bouwen. “Het is geen regulier project, zoals we die vaker doen. Dat maakt het extra leuk, het is deels ontdekken en pionieren. Hoewel er in Nederland al vaker met deze tender-methodiek gewerkt is, is het geen common practice.”

Bijdragen aan maatschappelijke vraagstukken

Daarnaast is Wolter projectmanager van één van de deelprojecten van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), waarbij met relatief kleine ingrepen herhaalschade van aardbevingen moet worden voorkomen. “Bij dit project vind ik het mooi dat ik kan bijdragen aan een groot maatschappelijk vraagstuk, dat veel (politieke) aandacht heeft en waar nu écht iets moet gebeuren!”

Uitdagende projecten in de energietransitie

Harry op ’t Ende werkt aan diverse projecten voor de energietransitie. Zo werkt hij momenteel aan Osiris, de aanleg van een CO2– en restwarmtenet in West-Brabant. De CO2 en warmte komt bij een afvalenergiecentrale terecht en wordt via een leidingennetwerk bij grootschalige glastuinbouw gebracht. Zij gebruiken deze reststoffen voor de groei van hun gewassen. “Osiris is een business to business project wat momenteel het grootste in haar soort is. Naast deze technische uitdaging hebben we ook te maken met een complexe omgeving waar veel verschillende stakeholders acteren. Dat maakt het project uitdagend.” Ook is hij namens BAM projectmanager voor het 2GW programma van TenneT, welke de koppeling van off-shore windparken en landstations omvat. 30 kleinere stations die nu deze overdracht realiseren worden vervangen door 6 grotere 2GW (GigaWatt) stations. Deze kunnen op hun beurt met minder stations meer stroomcapaciteit verwerken. Een ontwikkeling die noodzakelijk is nu de windparken op zee steeds meer worden uitgebreid.

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

“Het leuke aan werken bij PRO6 managers is dat ik veel afwisseling in m’n werk heb, met vaak meerdere projecten naast elkaar. Dat maakt het voor mij dynamisch” aldus Wolter. We doen de dingen bij PRO6 ook vaak net iets anders. We hebben veel oog voor elkaar en voor de mensen mét en vóór wie we de projecten doen. “Gezamenlijk werken aan een goed resultaat, daar word ik blij van!”

Ook Harry beaamt dit. In zijn ontwikkeling als projectmanager is het accent in de loop der jaren verschoven van inhoud naar mensen. “Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking” luidt een van Harry’s tegeltjeswijsheden. Gekscherend noemt Harry de projectmanagementrol ook vaak het afvoerputje van projecten: als anderen er niet meer met elkaar uitkomen, mag de projectmanager een beslissing nemen. “In dat soort situaties moet je op zoek naar oplossingen die mensen zelf hebben bedacht én waar ze commitment op voelen. Dat is pas echt projectmanagement.”

Collega’s versterken elkaar

Nóg een reden waarom Harry en Wolter graag bij PRO6 managers werken? We zijn groot genoeg om heel veel expertise in huis te hebben. Dat maakt dat je altijd bij een collega terecht kan wanneer je informatie nodig hebt. Maar daarentegen zijn we ook klein genoeg om alle collega’s goed te kennen. Hierdoor weten we goed wie welke kwaliteiten en sterke punten heeft waardoor we altijd de collega kunnen betrekken die het meest geschikt is. Maar nog belangrijker is dat je iedereen ook van mens op mens goed kent wat de betrokkenheid bij elkaar onwijs versterkt. En dat is een prettige manier van werken.


Actueel

Bureauweekend 2023

Op 6 oktober was het eindelijk zo ver.. het Bureauweekend! Na maanden van plannen maken en voorpret, verzamelden alle PRO6 collega’s én hun partners zich ’s... lees verder

Blog

Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een... lees verder

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort