Samen Beter Bouwen | Scriptie

Het begint wat ons betreft bij vertrouwd, effectief en plezierig samenwerken. In Nederland werken steeds meer bedrijven in de bouw samen volgens het Bouwteams model. Maar hoe werkt dat in het buitenland?

Saurabh zocht het uit. In opdracht van PRO6 managers onderzocht hij voor zijn afstudeerscriptie de vraag: Hoe kunnen we de samenwerking verbeteren binnen internationale projecten?

Voorafgaand deed Saurabh uitgebreid onderzoek, maar door de beperkte tijd (6 maanden), koos hij er drie. Bouwteam, Alliance en NEC4. De verschillende contractvormen werden getoetst op 14 punten op basis van actuele projecten. Vervolgens heeft hij per contractvorm de belangrijkste vertrekpunten voor een succesvolle samenwerking weergegeven én laten zien hoe deze vertrekpunten door elkaar gebruikt kunnen worden.

De uitkomst is zowel praktisch als verrassend eenvoudig: werk écht samen. Schep een band, bedenk plannen vóór je het contractueel vastlegt en geef regelmatig feedback op de samenwerking. De beoordelingscommissie vond zijn scriptie bovengemiddeld en beoordeelde deze met een 8! Meer dan verdiend en zeer terecht. Gefeliciteerd Saurabh!

Benieuwd naar het hele onderzoek? Dat lees je hier.


Actueel

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

Blog

Contractmanagement bij PRO6

Een van de pijlers van PRO6 managers is het contractmanagement. Onze collega’s Mark en Quinten nemen je mee in de diversiteit van dit vak. Mark Siewers... lees verder

15 jaar PRO6 managers

Dit jaar bestaat PRO6 managers 15 jaar. Het is tijd voor ons derde lustrum. Vanaf deze pagina nemen we je mee in alles wat we dit... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort