Middenmeer Noord

Gemeente Amsterdam

Vanaf 2021 tot aan 2026 gaat de gemeente Amsterdam groot onderhoud uitvoeren in Middenmeer Noord. Zij worden hierbij bijgestaan door PRO6-er Rob die als contractmanager aan het project is verbonden.

In het project wordt in vrijwel de gehele wijk onderhoud aan de ondergrondse kabels en leidingen gepleegd. Dit gaat dan om de riolering, waterleiding, gasleiding én elektrakabels. Omdat hiervoor natuurlijkerwijs de weg opengebroken wordt, wordt er tegelijkertijd een warmtedistributienet aangelegd. Nadat de straten weer dicht zijn vernieuwen we ook de verharding en knappen we het groen op. Ook vindt er een dijkverbetering op de Linneauskade plaats.

Eind 2021 is dit werk gegund aan Dura Vermeer in samenwerking met Van den Heuvel BV. In het kader van deze gebiedsgerichte aanpak zijn Liander, Waternet, waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam een samenwerking aangegaan. Wanneer de straat dan openligt, kan iedereen tegelijkertijd werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor hoeft de straat maar één keer opengebroken te worden terwijl wel aan alles onderhoud wordt gepleegd.

Wat er gebeurt in Middenmeer Noord is nieuw in Nederland! De ambitie van de gemeente Amsterdam is om in 2024 volledig aardgasvrij te zijn. Hiervoor wordt er in Middenmeer Noord gelijk een warmtedistributienet aangelegd. Innovatief aan dit project is dat in opdracht van de gemeenteraad van Amsterdam wordt onderzocht of het mogelijk is om een warmtebedrijf te ontwikkelen dat in handen is van een bewonerscoöperatie te Middenmeer Amsterdam.

Rob verzorgt het contractmanagement voor het project Middenmeer Noord namens de gemeente Amsterdam. Hij heeft namens hen tevens het volledige aanbestedingstraject begeleid.

Gerelateerde cases

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort