Vervanging Zaanbrug

Gemeente Zaanstad

De Zaanbrug is inmiddels meer dan 60 jaar oud. De brug verbindt Wormer en Wormerveer en is een belangrijke verbinding over de Zaan. Het is dus tijd dat er vervanging gaat komen. Inmiddels is de Zaanbrug sinds juli 2022 afgesloten en is er een tijdelijke brug naast de oude brug in gebruik genomen. Waar we bij de Oranje Loper tijdelijke bruggen hebben die voor voet-en fietsverkeer bedoeld zijn, kan in dit project ook het autoverkeer gebruik maken van de tijdelijke brug. Maar er is niet alleen verkeer dat over de brug gaat. Ook onder de brug door is het druk. Er is veel scheepvaart op de Zaan, waaronder ook veel beroepsvaart. Deze moeten straks onder de nieuwe brug, maar natuurlijk ook nu onder de tijdelijke brug door kunnen.

Lucas is sinds juni 2022 verantwoordelijk voor de projectbeheersing van het project. Zijn voornaamste taak naast de standaard projectbeheersingstaken is het goed en secuur bijhouden van contractuele wijzigingen. Verder is hij momenteel druk met de inflatieafspraken die momenteel gemaakt moeten worden. Doordat het project veel afstemming vereist tussen verschillende rollen en afdelingen binnen de gemeente, maar ook met de Provincie Noord-Holland en de Gemeente Wormerland. Hiermee is de organisatiestructuur en de samenwerking binnen, van en met het team af en toe nog een mooie uitdaging.

Wie of wat

Gerelateerde cases

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort