Versnelling van de Woningbouw

Afstuderen bij PRO6

Het zal je niet ontgaan zijn, de woningnood is momenteel één van de grootste politieke thema’s die in ons land spelen. Bevolkingsgroei en gezinsverdunning zorgen voor zo een groot tekort, dat de ca. 60.000 jaarlijks nieuwgebouwde woningen onvoldoende zijn. Vanuit de politiek wordt niet voor niets aangegeven dat er ruim 1 miljoen nieuwe woningen nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.  

Een van de manieren om deze woningnood tegen te gaan, is om te kijken hoe de nieuwbouw kan worden versneld. Genoemde oplossingen zijn er in verschillende gradaties, van het sneller bouwen van huizen door robotisering tot betere regelgeving bij het opsplitsen van woningen. PRO6 managers wil als projectmanagement organisatie graag een bijdrage leveren aan het verkleinen van de woningnood.

Om hierop te kunnen anticiperen, zijn wij benieuwd naar andere marktbenaderingen of samenwerkingsvormen die de woningnood kunnen oplossen. Wellicht zijn er op het gebied van projectmanagement ook zaken die, bijvoorbeeld bij grootschalige nieuwbouwprojecten, een barrière opwerpen om vlot door te kunnen bouwen?

Genoeg stof tot nadenken dus! Studeer jij bouwkunde, sociale geografie en planologie, CME of technische bestuurskunde en ben jij hier ook benieuwd naar? Dan zit er maar één ding op: ga met ons in gesprek, zodat we kunnen bekijken hoe jouw afstudeeronderzoek vorm kan krijgen. Hopelijk tot snel!

Afstuderen

Duurzame Scholen

De uitdaging Tijdens de COVID-19 pandemie werd plotsklaps duidelijk dat op veel scholen de klimaatbeheersing verre van op orde was. In de klaslokalen moest, om verspreiding…lees verder

Risico-gestuurd toetsen

Kwaliteitsborging is van groot belang. In het verleden werden daar lange eisenlijsten voor gebruikt binnen de branche. Pas als alles afgevinkt was, was de kwaliteit voldoende…lees verder

Programmatisch Inkopen

Binnen bouw en infra liggen grote uitdagingen als het gaat om verduurzaming, digitalisering en vergroting van de bouwcapaciteit. De uitdaging zit vooral in het inkopen op…lees verder

Wie of wat

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort