Risico-gestuurd toetsen

Afstuderen bij PRO6

Kwaliteitsborging is van groot belang. In het verleden werden daar lange eisenlijsten voor gebruikt binnen de branche. Pas als alles afgevinkt was, was de kwaliteit voldoende geborgd. Dat dit grote hoeveelheden werk met zich meebracht, spreekt voor zich. Zonde, want een groot deel van die eisen, zelfs als er niet aan voldaan zou worden, zouden geen significant risico met zich meebrengen als het om het uiteindelijke resultaat ging. Om die reden is het steeds gebruikelijker om de focus te leggen om de voornaamste risico’s en enkel daarop te toetsen. Inderdaad: risico-gestuurd toetsen.

Deze nieuwe manier van kwaliteitsborging brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Zo moet er een goed beeld zijn van de risico-inschatting: geen opdrachtgever gaat akkoord als hij niet overtuigd is dat het werk van voldoende kwaliteit is. En het vertrouwen speelt een belangrijke rol. Enerzijds moet een opdrachtgever vertrouwen op het vakmanschap van de aannemer, want elk detail checken is niet te doen en ook echt niet nodig. Anderzijds is het goed dat op belangrijke aspecten de opdrachtgever daadwerkelijk de aannemer controleert.

De grote vraag hierin is natuurlijk: waar ligt die grens? Dat blijkt in praktijk best wel lastig. Zou jij je hierin willen verdiepen? Dan ligt hier een interessante afstudeeropdracht voor een student (technische) bestuurs- en/of bedrijfskunde. Enthousiast? Laat het ons dan weten!

Afstuderen

Duurzame Scholen

De uitdaging Tijdens de COVID-19 pandemie werd plotsklaps duidelijk dat op veel scholen de klimaatbeheersing verre van op orde was. In de klaslokalen moest, om verspreiding…lees verder

Risico-gestuurd toetsen

Kwaliteitsborging is van groot belang. In het verleden werden daar lange eisenlijsten voor gebruikt binnen de branche. Pas als alles afgevinkt was, was de kwaliteit voldoende…lees verder

Programmatisch Inkopen

Binnen bouw en infra liggen grote uitdagingen als het gaat om verduurzaming, digitalisering en vergroting van de bouwcapaciteit. De uitdaging zit vooral in het inkopen op…lees verder

Wie of wat

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort