Duurzame Scholen

Onderzoeksstage bij PRO6

De uitdaging

Tijdens de COVID-19 pandemie werd plotsklaps duidelijk dat op veel scholen de klimaatbeheersing verre van op orde was. In de klaslokalen moest, om verspreiding van ziekte te voorkomen, gezorgd worden voor goede ventilatie. Echter, een goede ventilatie was vaker niet dan wel aanwezig, met alle gevolgen van dien. De leerlingen zaten veelal ’s winters met hun winterjas aan in de klaslokalen omdat bij gebrek aan beter de ramen open gezet moesten worden.

Dit legde een pijnlijk probleem bloot, het binnenklimaat op scholen is vaak ondermaats. Al voor het uitbreken van de pandemie leidde de slechte klimaatbeheersing op scholen tot hoofdpijn, vermoeidheid en verhoogd ziekteverzuim bij leerlingen en docenten. Problemen waarvan wij vinden dat die absoluut niet zouden mogen voorkomen op plekken waar dagelijks bijna 700.000 duizend jongeren en leerkrachten verblijven.

Een aantal van onze collega’s werkt sinds 2021 aan het project ‘de vervangende nieuwbouw van het Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg’. Ook is PRO6 managers betrokken bij de expeditie De Marke, een openbare basisschool die samen met koplopers uit de bouw en vastgoedwereld hun kennis over duurzame ontwikkeling willen toepassen om de verduurzaming van de Marke naar een hoger niveau te tillen. De gebieden waar naar gekeken wordt zijn lucht, licht, energie, akoestiek en temperatuur.  Het werd ons al snel duidelijk hoe urgent, maar ook hoe ingewikkeld het voor scholen kan zijn om te voldoen aan de Frisse Scholen norm. We willen een bijdrage leveren aan het duurzaam verbeteren van het binnenklimaat op scholen.

PRO6 managers wil een onderzoek laten uitvoeren naar de behoefte van scholen tot de verbetering van het binnenklimaat van schoolgebouwen en de (financiële) haalbaarheid tot het daadwerkelijk realiseren hiervan. De exacte onderzoeksvraag kan door jou zelf worden geformuleerd, zodat deze aansluit bij  de eisen van jouw onderwijsinstelling. Dit onderzoek focust zich niet op een technische oplossing, maar is in eerste instantie bedoeld om de complexiteit van dit probleem (door bijv. vele stakeholders, de wijze van besluitvorming en geldstromen etc.) te doorzien.

Over PRO6 managers

PRO6 managers is een organisatie met resultaatgerichte, enthousiaste en inspirerende professionals. Wij proberen met innovatieve ideeën de bouw te veranderen maar bovenal stellen wij onze manier van werken centraal. Wij werken zelf namelijk holocratisch en kennen geen klassieke bedrijfsstructuur. Deze mindset nemen we automatisch ook mee naar de klant. Doelgericht en met passie pakken wij projecten aan in de bouw, infra, industrie en energie met als doel: Samen Beter Bouwen.

PRO6 managers kan alleen high-end management en advies leveren door haar eigen ontwikkeling op peil te houden. Onze mensen zijn ons visitekaartje en alleen al om die reden vinden we het waardevol om te investeren in kennis en ervaring. Wij bieden jou de ruimte om jouw talenten te ontwikkelen, om innovaties op te pakken en van elkaar te leren, juist ook als je bij ons komt als afstudeerder.

Naast onze projecten bij klanten willen we ook zelf onze steen bijdragen aan urgente thema’s en problematiek in de maatschappij. We vinden dat we dat aan de samenleving verplicht zijn. Deze onderzoeksstage past bij deze ambitie. Samen met jou willen we op zoek naar de mogelijkheden en de kansen die er op dit vlak zijn.

Interesse?

Als we je interesse hebben gewekt, mail ons dan je CV met een korte introductie en motivatie of bel ons. Met vragen over deze vacature kun je terecht bij Annette Biesboer of Wouter Busstra.

Afstuderen

Duurzame Scholen

De uitdaging Tijdens de COVID-19 pandemie werd plotsklaps duidelijk dat op veel scholen de klimaatbeheersing verre van op orde was. In de klaslokalen moest, om verspreiding…lees verder

Risico-gestuurd toetsen

Kwaliteitsborging is van groot belang. In het verleden werden daar lange eisenlijsten voor gebruikt binnen de branche. Pas als alles afgevinkt was, was de kwaliteit voldoende…lees verder

Programmatisch Inkopen

Binnen bouw en infra liggen grote uitdagingen als het gaat om verduurzaming, digitalisering en vergroting van de bouwcapaciteit. De uitdaging zit vooral in het inkopen op…lees verder

Wie of wat

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort