RWZI Dodewaard

ELIQUO Water & Energy

In opdracht van ELIQUO Water & Energy is PRO6 managers betrokken bij de vernieuwing van rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) Dodewaard. De verwerking van afvalwater uit omliggende dorpen zal medio 2021 worden aangesloten op de installatie van RWZI Dodewaard. Hierdoor moest de capaciteit met flink omhoog. Voorheen werden er zo’n 27.000 inwonersequivalenten gezuiverd, maar na de aansluiting zal dit worden opgeschaald naar 70.000. Een verhoging van bijna 160% dus!

Deze verhoging kon niet gerealiseerd worden met de bestaande, in de jaren 80 gebouwde installaties. Door een slimme combinatie van nieuwbouw en renovatie is het echter wel mogelijk om deze capaciteit aan te kunnen. Er wordt bovendien gebruik gemaakt van een innovatieve oplossing: Nereda® technologie. Dit systeem maakt het mogelijk om binnen relatief weinig ruimte toch enorm veel werk te verzetten door een continu zuiveringsproces. De bestaande zuiveringsinstallaties zullen na renovatie worden gebruikt als buffer. Een mooi voorbeeld van duurzame ontwikkeling.

RWZI Dodewaard

Een ander punt waar veel aandacht aan besteed is binnen dit project is de eis van het Waterschap om energieneutraal te kunnen draaien. Dit is opgelost door naast RWZI een eigen zonnepark aan te leggen. De energie hieruit opgewekte energie is voldoende om de zuivering op te laten draaien.

Vanuit PRO6 is Harry betrokken als projectmanager, Camiel is manager projectbeheersing en Aimée is onder hun hoede verantwoordelijk voor in orde krijgen van het opleverdossier.

Wie of wat

Gerelateerde cases

Meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort