Samen Beter Samenwerken – AHM1

Half april vond de eerste All-Hands Meeting (AHM) van 2022 plaats. Deze keer waren we hiervoor op bezoek bij de studentenroeiverenging Skøll in Amsterdam. Hoe we daar verzeild raakten? Het is al jaren het thuishonk van onze collega Aimée! Zij neemt je dan ook mee in het verloop van deze dag.

Sinds begin dit jaar zit ik in de rol ‘All Hands’ samen met collega’s Wolter en Mark (meer weten over waarom we rollen hebben? Lees hier meer). De verantwoordelijkheden van deze rol? ‘Het inhoudelijk organiseren van all-hands meetings’. Dit betekent elk kwartaal een vrijdag organiseren waarop we als PRO6managers samenkomen. Met z’n direën besloten we dat het onderwerp van deze AHM ‘samenwerking’ zou worden.

In de eerste sessie van de AHM hebben we tijd besteed aan het invullen van onze interne projecten. Naast rollen (doorlopende taken) hebben we ook eenmalige taken die we vangen in projectvorm. Momenteel zijn dat bijvoorbeeld het uitwerken van ‘Kwalitijd’ (Meer weten? Luister onze podcast over dit onderwerp!) en het opzetten van een zelf-beloningssysteem. Wie gaat dit jaar aan welk project werken? Heeft elk project voldoende mensen aan boord? Allemaal vragen die we vanochtend proberen te beantwoorden.

Daarop volgde een samenwerkingssessie voor ons als team. Onder leiding van organisatiecoach Viviënne Buckens gingen we als team op zoek naar hoe we nog meer rendement kunnen halen uit onze interne projecten. Hoe kunnen we hier beter samenwerken om nog betere resultaten te boeken? Het is een thema waar we dit jaar flink mee aan de slag willen. Tegelijkertijd zijn er namelijk zes studenten van de Universiteit Utrecht bij ons onderzoek aan het doen naar de effectiviteit en samenwerking van onze interne projecten. In losse groepjes tekende we de structuur van PRO6 en onze sterke en zwakke punten. Dit bood daarna als voer voor de gezamenlijke discussie.

In de middag is het de gewoonte om iets samen te doen, een project bezoek of iets actiefs.  Zelf loop ik al sinds 2015 op de studentenroeiverenging Skøll rond en een van de belangrijkste factoren om een boot hard te laten gaan is samenwerking binnen de ploeg. Dit leek dan ook de uitgelezen activiteit om de dag mee af te sluiten. Eerst de basis oefenen op land en daarna samen de boot in. Voor velen absoluut even wennen, maar uiteindelijk heeft iedereen samen goede halen kunnen neerzetten en de boten vooruit weten te krijgen. Dit alles werd afgesloten met een drankje op het dakterras en met de nieuwe energie vanuit deze AHM gaan we gezamelijk weer verder groeien!


Actueel

Bureauweekend 2023

Op 6 oktober was het eindelijk zo ver.. het Bureauweekend! Na maanden van plannen maken en voorpret, verzamelden alle PRO6 collega’s én hun partners zich ’s... lees verder

Blog

Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een... lees verder

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort