Contractmanagement bij PRO6

Een van de pijlers van PRO6 managers is het contractmanagement. Onze collega’s Mark en Quinten nemen je mee in de diversiteit van dit vak. Mark Siewers werkt momenteel als contractmanager bij de gemeente Amsterdam. Daar werkt hij aan het programma Oranje Loper, waar hij contractmanager is van het bouwteam Kabels en leidingen. Het werk tekent zich door een hoge mate van samenwerking, vertrouwen en transparantie tussen de twee aannemers, de gemeente en de netbeheerders. En dat begint allemaal in het contract, toch wel de basis van elke opdracht of project. Voor dit Bouwteam heeft Mark dit contract geschreven.

In de tweede grootste stad van ons land, Rotterdam, is Quinten Niekrake bij het havenbedrijf aan de slag. Hier heeft hij net de aanbesteding voor de nieuwe walstroominstallatie voor de cruiseschepen afgerond. Iets dat binnen het Havenbedrijf Rotterdam nog niet eerder gedaan is, maar dat vinden we bij PRO6 managers geen probleem. Het tekent ons juist, al onze collega’s gaan aan van zaken die nog niet eerder gedaan zijn.

Als je Mark vraagt wat zijn favoriete deel van zijn werk is, zegt hij resoluut “het werken met mensen”. Dat klinkt wellicht wat tegenstrijdig voor een contractmanager, maar is volgens Mark eigenlijk heel logisch. Om zo’n passend mogelijk contract te maken is het van cruciaal belang om de processen, werkwijzen en wensen van de klant zo goed mogelijk te begrijpen. Quinten voegt daaraan toe dat het vak dus eigenlijk relatief veel ruimte voor creativiteit biedt. De uitdaging is elke keer om met de marktbenadering de projectopgave zo goed mogelijk te dienen. In een steeds complexer wordende markt is dat absoluut niet altijd gesneden koek. Inhoudelijk uitdagend om elke keer met de marktbenadering de projectopgave zo goed mogelijk te dienen

Beide heren beamen dan ook dat contractmanagement voor 90% bestaat uit de verbinding zoeken tussen de markt en het project en slechts 10% uit het op papier zetten van het bedachte plan. Uiteindelijk ben je als contractmanager degene die, door middel van het contract, in de loop van het project bepaald hoe bepaalde zaken aangepakt gaan worden. Quinten ligt dat toe: “aan de voorkant van het project heb je dus al inspraak over hoe het project later zal verlopen”. Het is de kunst om dan de problemen al te kunnen tackelen zodat het later soepel loopt.

Bij PRO6 managers werken zorgt ervoor dat je in meerdere gebieden van de bouw ervaring kan opdoen. Zo werkten Mark en Quinten hiervoor ook bij zowel aannemers als netbeheerders, maar ook al bij provincies en waterschappen. Door op verschillende plekken een kijkje in de keuken te krijgen, zorgt dat ervoor dat onze mensen een breed palet aan ervaring meebrengen naar hun klussen. Hierdoor begrijpen we de standpunten van meerdere partijen en kunnen we makkelijker te verbinding tussen partijen opzoeken. In welke rol we dan ook aan de slag zijn.

En welke functie je voor de klant ook vervult, senior contractmanager of afstudeerder, op vrijdag komen alle collega’s samen op kantoor om aan PRO6 managers te werken. Dat doet ieder in diens eigen rol. Zo begeleidt Quinten onze afstudeerders en beheert Mark ons interne kwaliteitssysteem. Samen Beter Bouwen, ook aan onze eigen organisatie.


Actueel

Bureauweekend 2023

Op 6 oktober was het eindelijk zo ver.. het Bureauweekend! Na maanden van plannen maken en voorpret, verzamelden alle PRO6 collega’s én hun partners zich ’s... lees verder

Blog

Werken in een holacratische organisatie

Werken bij PRO6 Managers betekent werken volgens de principes van Holacracy. Voor nieuwe collega’s die altijd bij hiërarchisch georganiseerde bedrijven hebben gewerkt is dat vaak een... lees verder

Blog

Projectsucces is 20% inhoud en 80% samenwerking

PRO6 managers is een projectmanagementbureau, het is de kern van wat wij doen. Het managen van projecten doen we in de vorm van contractmanagement, project-/ procesbeheersing... lees verder

PRO6 managers werkte al samen met

Wil je meer weten?

Wij vertellen graag en uitgebreid over opgedane kennis en samenwerkingen. Laat daarom vooral een berichtje achter, dat vinden we leuk!
PRO6 managers BV
Henry Dunantstraat 38a
3822 XE Amersfoort